Spórolni szeretnél? Íme 10+1 hatékony módszer!
2019. április 04. feketeagi97 komment

Spórolni szeretnél? Íme 10+1 hatékony módszer!

"A pénztárcám olyan, mint a hagyma. Ha szétnyitom, sírok." Azt hiszem, sokan éreztünk már így. De mit lehet tenni azért, hogy hónap végén ne azon kelljen aggódni, hogy húzod ki anyagilag a következő napokat?

A felnőtté váláshoz az is hozzátartozik, hogy megtanulunk a pénzzel okosan bánni. Valóban szükségem van erre a pólóra? Tényleg olyan fontos a büfében minden nap szendvicset vennem, ahelyett, hogy otthon elkészíteném? Újra kell gondolnunk, mire is költsünk. Ezenfelül mást is tehetsz, íme néhány pénzspórolási tanács:

1. Nevezzük el a takarékszámláinkat!

Itt el is jutunk a 0. ponthoz, rendelkeznünk kell takarékszámlával. Még a legbénább fizetésből is meg kellene tanulnunk félretenni, akárcsak 100 forintokat is havonta. A húszas éveinkben alakul ki a kapcsolatunk a pénzzel, és nagyon nem mindegy, hogy mihez szoktatjuk magunkat. A takarékoskodásnak mindenképpen jelen kell lennie az életünkben.

Segíthet tartani magunkat a kitűzött céljainkhoz, ha elnevezzük a takarékszámláinkat. „2020-ban felmondok”, „Repülőjegy Ausztráliába”, „Új autó ára” – kutatások igazolták, hogy ha számláink a konkrét céljaink neve alatt futnak, kisebb eséllyel csappannak meg, hiszen többször is átgondoljuk, megfosszuk-e magunkat az álmainktól.

2. Spóroljunk az ebéden!

Ideje beruházni egy ételhordóra, tárolóedényre, hiszen igazán nyereséges befektetésnek bizonyulnak. Nem csak hogy egészségesebb, ha nem gyorskajával tömjük magunkat ebédidőben, de az otthonról hozott étel sokkal olcsóbbnak is bizonyul.

3. Ne hagyjuk állni a tartozásainkat!

Nem szabad pihenőpályára tenni a tartozásainkat és úgy tenni, mintha nem is léteznének. Egészen addig törekedjünk rá, hogy pluszba kerüljünk, amíg mínuszban vagyunk. Míg mi várunk, a kamat csak magasabb és magasabb lesz.

4. Leárazáskor vásároljunk!

Nem kell lesütött szemekkel elhaladnunk a plázák előtt, de fontos, hogy ésszerűen kezeljük a költéseinket. Ha tehetjük, inkább a szezonvégi leárazásokkor és a kuponnapokon vásároljunk, hiszen így jelentős összegeket takaríthatunk meg magunknak.

5. Válasszuk a használtat!

Nem muszáj mindenből a vadonatújra hajtanunk. A használtruha kereskedésekben nagyszerű darabokra lelhetünk, ahogyan a könyvtárakban is olcsóbbra jönnek ki a könyvek, mint a könyvesboltokban. A Facebook Marketplace is megkönnyíti az életünket, engedjünk hát a sznobizmusunkból és válasszuk a használt termékeket, amikor csak indokolt!

Hasznosnak találtad eddig a cikket, és érdekel a többi tipp? Kattints ide!

forrás: 20on.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása