Aki tele van előítéletekkel a cigányok iránt, följebb valónak érzi magát, az nem tud segíteni
2019. április 09. prunuscerasus komment

Aki tele van előítéletekkel a cigányok iránt, följebb valónak érzi magát, az nem tud segíteni

A borsodi Indahouse vezetőjével, világmegváltó tervek szövőjével és megvalósítójával, Benkő Fruzsinával készült inspiráló interjút ajánlunk.

00110553.jpeg

Az elmúlt évek gyűlöletkeltése és agymosása azonban sajnos nem túl jó irányba vitte el a dolgokat… Ám ha lehetett így befolyásolni az embereket, miért ne lehetne pozitívan is „agymosni” a tömegeket?

Célom, hogy megszüntessem a cigány–nem cigány ellentétet. Ma, ha valaki cigányként születik, az meghatározza a sorsát. Fontosnak tartom, hogy ezekről beszéljünk, mert nem cigányként el sem tudjuk képzelni, milyen Magyarországon barna bőrrel élni. Mintha kimennél az utcára, és ott mérgező levegőt szívnál magadba. Olyan ez, mint egyfajta szellemi holokauszt. Nem zárjuk haláltáborokba, de megfosztjuk őket a tudástól, az eszüktől.

A gyerekek között is mindig vannak olyanok, akik erőt adnak. Amikor épp padlóra kerülök, elfáradok, elegem van, úgy érzem, abbahagynám, akkor mindig az ígéretem az, ami benne tart. Megígértem nekik, hogy ott leszek mellettük, amíg felnőnek. És mindig van pár olyan gyerek, aki nagyon számít ránk.

A teljes interjú a wmn.hu oldalán olvasható.

süti beállítások módosítása