Mi az az ethno-beat? Ismerd meg az aurevoir zenekart!

Mikor énekeltél utoljára népdalt? Valószínűleg általános iskolásként. Kivéve, ha voltál már aurevoir koncerten; ott tuti, hogy hangosan kiabáltad a népdalok szövegét!

Az aurevoir zenekar csapata hét fiatal fiúból áll, közülük kettő akusztikus gitáron, egy basszusgitáron, egy viola da gambán, egy mandolinon, egy tangóharmonikán, egyikük pedig dobon játszik, és többen is énekelnek. Az aurevoir visszahoz valamit, ami elveszett; gondolom, szabadidőtökben nem sokan énekeltek népdalokat. Pedig a népdalaink gyönyörű hungarikumok, a kulturális örökségünk része.

Azzal, hogy az aurevoir felidézi ezt a zenei stílust, és kicsit alakítgat rajta, felpörgeti, megfűszerezi a dalokat, a magyarságunkat erősíti, miközben egy iszonyat nagyot bulizunk. A dalok átalakításai egyáltalán nem unalmasak, hiszen új és régi keveredik bennük.

A koncertjeinken nagy a parti, mindenki ugrál, táncol és lelkesen énekli vagy épp ordítja a szöveget. Egyik koncertjükre magassarkúban érkeztem, és hát mondanom sem kell, azonkívül, hogy elfáradt a lábam, jó néhányszor ráugrottam a mellettem lévő talpára (de szerencsére nem lett komolyabb baja). Szóval, ha úgy döntesz, hogy ellátogatsz egy koncertjükre, készülj fel arra, hogy nem csak ülni fogsz és nézni őket, hanem a pörgős dallamokra a te lábad is járni kezd. Plusz a srácok maguk annyira energikusan zenélnek, hogy nem lehet nem felélénkülni!

Hallgass bele a zenéjükbe!

"A negyedik esztendejét taposó aurevoir. zenekar máris jelentős tapasztalatot tudhat maga mögött. Miután meghódították a budapesti klubokat, jó néhány kis – és nagyfesztiválon, és vidéki fellépésen mutatták meg a közönségnek, mi is az az ethno-beat. Zeneileg számos kultúrából merítenek: az angolszász beat és a Kárpát-medence népzenéje mellett balkáni és ír dallamoktól kezdve a régizenéig sok műfaj megfér egymás mellett, miközben gyakran nyúlnak magyar költők verseihez is. Színpadi jelenlétük és koncertjeik energiája pedig mindenkit biztosít afelől, hogy felejthetetlen élmény maradjon utánuk.
2017-es bemutatkozó EP-jük, az “ethno-beat” után tavaly első nagylemezüket is elkészítették, amely a “Kikötő” címet viseli – utalva ezzel arra, hogy ezzel az anyaggal megtalálták a stílusok közti útkeresés végpontját. Nyáron olyan helyeken mutatták be a lemez anyagát, mint a VOLT Fesztivál, Campus, SZIN, Művészetek Völgye, Budapest Park. 2019-ben a Fonogram “az év felfedezettje” és “ az év hazai világ- vagy népzenei albuma vagy hangfelvétele” kategóriájában is jelölték a zenekart."- olvasható hivatalos Facebook oldalukon.

Nyáron turnéra mennek, több fesztiválon is fellépnek, a helyszínekért és időpontokért klikk ide!