A fiúk szerint nincs, lányok szerint van fiú-lány barátság?!
2019. július 05. feketeagi97 komment

A fiúk szerint nincs, lányok szerint van fiú-lány barátság?!

Az örök kérdés, amiről mindenki máshogy vélekedik: létezik-e barátság ellenkező neműek között? Sokan kutattak már a témában, úgyhogy ideje beszámolni az eredményekről!

group of people sitting on front firepit

Személy szerint mindig úgy gondoltam, hogy haveri, lazább kapcsolat természetesen létezhet fiúk és lányok között, de egy valóban mély, lelkizős kapcsolat, amennyiben a felek gyakran találkoznak, nem; ott ugyanis majdnem biztos, hogy az egyik fél, vagy mindkettő elkezd többet érezni a barátságnál. De nézzük, hogy a wisconsini Eau Claire Egyetem tanulmánya milyen eredményt hozott! Az egyetem kutatásában 88 egyetemi barátságot vizsgáltak, a résztvevőknek feltett kérdések az egymás iránt érzett vonzalomról, fellángolásról szóltak. Persze a barátok nem láthatták egymás válaszait. A tanulmány nem tartja kizártnak, hogy ellentétes nemű emberekre barátokként tekintsünk. Igazolták viszont, hogy a szerelem lehetősége folyamatosan a nyomunkban jár, és csak arra vár, hogy utolérhesse az egyik felet.

A két nem máshogy gondolkodik

A vizsgálat nagy különbséget mutatott ki a két nem között. A férfiak sokkal inkább vonzódtak női nemű barátaikhoz, mintsem fordítva. Ráadásul a férfiak nagy része úgy gondolta, lelki társa biztosan többet érez barátságnál, ám képzelgéseik csupán tévhitnek bizonyultak. A nőknél nem mutatkoztak meg jelentős százalékban hasonló téveszmék, ráadásul ők a barátaik meglátásairól semmit sem sejtettek.

A kutatás másik érdekes ága a kapcsolatban lévő barátokra vonatkozott. A férfiakat nem igazán érdekelte, hogy barátjuk foglalt-e vagy sem, vonzalmat ugyanúgy éreztek és ugyanúgy voltak romantikus fantáziáik is. A nők azonban tiszteletben tartva barátjuk kapcsolatát egyáltalán nem gondoltak magukra potenciális kapcsolatromboló harmadikként.

Férfiak szerint nincs, nők szerint van?

A nem reprezentatív minikutatás eredményeit követve azt mondhatnánk, a nők szerint létezik fiú-lány barátság, míg a férfiak szerint kevésbé. 

Olvasd tovább a cikket itt!

forrás: 20on.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása