Felház: Isten szeretetforradalmat indít Magyarországon
2019. március 06. feketeagi97 komment

Felház: Isten szeretetforradalmat indít Magyarországon

3 és fél éve indult el, kezdetben sokan támadták, egyháznak és szektának bélyegezve. Azóta sikerült az emberekkel megértetni, mi is a Felház valódi célja. Március 15-én vehetünk részt az utolsó dicsőítésen, amelyet ötletes óriás plakátok hirdetnek Budapest-szerte. Erről és a Felház jövőjéről is mesélt Orbán Gáspár és Ember Illés a hvg.hu-nak adott interjúban.

 Ami meg tud minket óvni attól, hogy az általános értelmezés szerinti egyházzá váljunk, az az, hogy felekezetköziek vagyunk. Nagyon sokfajta gyülekezetből jövünk, de a tagjainkban közös, hogy mind lojálisak a saját közösségük iránt: értik a jelentőségét, hogy ott aktívak legyenek, oda energiát fektessenek be, ott megéljék, amit csinálnak.

- nyilatkozta Orbán Gáspár. A Felház továbbra sem lesz egyház; új hír azonban, hogy külföldi misszióba kezdtek a fiatalok, és a víziójuk, hogy a Felháznak az európai evangelizációs folyamatokban is szerepe lehet. Nemcsak a mozgalomról meséltek a vezetők, akiket a divathoz való hozzáállásukról is kérdeztek.

- Aki szereti a divatot, de úgy, hogy az közben ne uralja az életét, és ne legyen egy olyan központi helyen a szívében, ami Istentől elveszi a figyelmet, az szerintem nem gond. Köztünk is vannak "dívák" – néha még ugratjuk is őket –, de nem ez határozza meg az identitásukat, az hogy hogyan érzik magukat. Szabadságuk van arra, hogy ezzel foglalkozzanak, de nem uralja őket - mondta Gáspár, majd Illés vette át a szót.

Ráadásul Isten megérdemli, hogy minden, ami rámutat, az szép legyen, jó legyen, befogadható legyen. Ha megtehetem, hogy jól nézzek ki, miközben Jézus Krisztust hirdetem, akkor azzal szerintem sincs semmi gond.

Mindannyian tapasztaljuk az elvallástalanodás jelenségét, mégis Gáspár szerint Magyarországon nagyobb és dicsőségesebb dolgok jönnek.

 Isten szeretetforradalmat indít Magyarországon. Egy megszokásokon és hagyományokon alapuló vallásosság helyett egy személyes, az ő kegyelmét bemutató istenkapcsolat jön el tömegek életében, és ez egy átformáló erővel fog hatni.

A fiúk véleményét kikérték a mai magyar közéleti helyzetről is, és Orbán Gáspár családi kapcsolatai is szóba kerültek, csakúgy, mint a kormány bevándorló-ellenes politikája. A teljes interjút ide kattintva elolvashatjátok.

süti beállítások módosítása