Így lehetsz energiatudatos egyetemista!
2019. december 19. prunuscerasus komment

Így lehetsz energiatudatos egyetemista!

Sok apró lépés is több, mint a semmi. Ezzel az 5 tippel pedig egyenesen kilométereket tehetünk meg azért, hogy környezettudatosabbak legyenek a diákéveink.

Képtalálat a következőre: „eco friendly student”

Közlekedj környezettudatosan!

Bár legtöbben tömegközlekedünk, de bőven akadnak olyanok is, akik inkább autóba pattannak, ha csak tehetik. Pedig a fővárosban kifejezetten jól kiépített tömegközlekedési hálózatunk van, sőt, sok vidéki nagyvároshoz hasonlóan akár biciklit is bérelhetünk, ha nincs sajátunk. Ha mégis autóval utaznál, keress telekocsi lehetőséget vagy ajánld fel saját szabad helyeidet ismerőseidnek vagy használd az erre szolgáló autómegosztó portálok egyikét.

Ne pazarold az erőforrásokat!

Lehet, hogy sosem láttál még villanyszámlát, de ettől még valaki azt befizetni és valahol azért ugyanúgy környezetszennyezés történik, ha ezt nem is látjuk, halljuk minden nap. 

Kapcsold le a villanyt, ha elhagysz egy helyiséget!

Húzd ki a mobil-, laptoptöltőt! Használd kapcsolós elosztót, amivel könnyebben áramtalaníthatod őket!

Használj kevesebb vizet a zuhanyzásnál!

Vásárolj használt ruhákat, újak helyett! A megunt ruháikból rendezz csere-bere börzét barátaiddal!

Egyél kevesebb húst!

Lehet, egyébként sem telik rá, így még könnyebb is talán.:) Minden esetre figyelj arra, hogy heti 1-2 alkalommal fogyassz húst, helyette már szinte mindenhol többféle húsmentes étel közül tudsz választani. Hidd el, rengetegféle zöldség, gyümölcs és vegetáriánus étel várja, hogy felfedezd!:) S ha már zöldségek, gyümölcsök: próbálj olyat választani, ami szezonális és hazánkban termelték!

Kapcsolódó kép

A hulladékszegény életmód valódi gazdaság!

Törekedj arra, hogy minél kevesebb csomagolást vegyél magadhoz, és ha választani lehet, inkább a papírból készültet válaszd! Mondj nemet a PET-palackokra, használj saját kulacsot! Készülj saját dobozzal, ha a büfébe, kifőzdébe mész vagy ha tudod, hogy műanyagra számíthatsz.

Gyűjts szelektíven!

Elsődleges célunk csak az lehet, hogy NE termeljünk hulladékot. "Komposztálhatunk" a bokrok alatt (a sünök szeretni fognak minket), de ha van hulladék, ami így is rajtunk marad, akkor gyűjtsük úgy, hogy azt még újrahasznosíthassák. Olvass utána, hogy hogyan kell jól csinálni: https://www.nestle.hu/hovadobjam

(forrás: NRGreport.com)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása