Cuccböjt: 40 nap, mínusz 40 cucc
2019. március 07. prunuscerasus komment

Cuccböjt: 40 nap, mínusz 40 cucc

Nem késő belevágni 40 napos kihívásba, amellyel kívül-belül rendezettebbé lehetsz!

junk.jpg

Sok ma divatos böjttel ellentétben ez a böjt továbbmutat önmagunkkal való törődésnél. Én megszabadulok néhány felesleges tárgytól, rendet teszek magam körül - s így a belső rend is növekedik -, ugyanakkor segítek másokon, rászorulókon. Erről szól a cuccböjt.

Találj minden nap egy olyan dolgot a környezetedben, a házadban, szobádban, amelyre nincs szükséged, amelyet nem használsz, felesleges. Ez a könnyebbik fele, (talán) a nehezebbik, hogy keresd meg azt, aki számára ez jól jöhetne, aki örülne neki és hasznát venné. Nem a lomtalanítás a cél, fontos, hogy használható tárgyakat adjunk tovább! Ez lehet egy konyhai eszköz, egy ruhadarab, egy bicikli, egy berendezési tárgy, nézz körül a ruhásszerkrényben, a polcokon, a padláson, a pincében! 

Közösen a családdal is végezhetitek a cuccböjtöt, egy közös dobodba gyűjtve az adománynak szánt tárgyakat. Ha lakóközösségben élsz, a dobozt egy közösségi helyiségbe is kitehetitek, így bárki elvihet belől, vagy helyi rászorulókat segítő szervezetnek is adományozhatod.

Rendezzük a környezetünket, ezzel rendezzük a gondolatainkat is. Kevesebbre van szükségünk, mint gondolnánk, mégis mennyi mindennel el vagyunk halmozva, mennyi mindenért lehetünk hálásak!

süti beállítások módosítása