"A házasság, az egy súlyos, brutális, durva és agresszív dolog."
2019. május 06. prunuscerasus komment

"A házasság, az egy súlyos, brutális, durva és agresszív dolog."

Indul az esküvőszezon, de nem árt meggondolni előtte még néhány dolgot. Mondjuk azt, hogy tényleg ENNYIRE komolyan gondoljuk-e...

0f4f857cf392ab93eb469d2faf380d21.jpg

A házasságról kérdezel? Figyelj, én nem szoktam erről beszélni. Igen, itt az ujjamon a gyűrű, de akkor is, ez magánügy. Hogy nem tudod, hogy mit csinálj? Hat éve együtt vagytok, most már lépni kéne, ő nagyon akarja, az látszik rajta, tett is már célzásokat, ezeket te persze elengedted a füled mellett, de mégis csak, dönteni kéne.

Az Oldszkúl hárdkór házasság-ból, Dragomán György 10 évvel ezelőtt született, szinte klasszikussá váló írását anyakönyvvezetők is több alkalommal használják. Ám elijeszteni az elszánt házasulandókat még nem sikerült az igen kimondásától, osztja meg közösségi oldalán az író.

A házasság az olyan, mint amikor beletörtük a sluszkulcsot a kocsiba, rászigetelőszalagoztuk a kezünket a volánra, és a fékpedált is jól kipöcköltük egy homokkal teletöltött kólásdobozzal. És persze tövig nyomtuk a gázt. Mondom, őrültek vagyunk.

Feladjuk a szabadságunkat és elvesszük valaki más szabadságát. A hatalmunk alá vonjuk a másikat és a hatalmába kerülünk. Függünk tőle és ő is függ tőlünk, és még a függőségtől is függünk. Mondom, a házasság brutális. Elvileg ellentmond a mondern civilizció szabályainak és az emberi szabadságjogoknak. Egymás személyi szabadságát korlátozzuk, egymásra kényszerítjük egymást. Akarva, akaratlanul. Viszont ez se egyszerű, mert ha a másik megváltozik, lehet, hogy pont az vész ki belőle, amit a legjobban szerettél. És belőled is az, amit ő.

A teljes írás ide kattintva olvasható.

süti beállítások módosítása