Szárnyaljunk mi is! - Egy szentföldi utazás képei
2019. június 04. prunuscerasus komment

Szárnyaljunk mi is! - Egy szentföldi utazás képei

A Szentföld sokkal hatalmasabb, színesebb és több kincset rejt, mint gondolnánk! Ezekből mutatunk most néhány gyöngyszemet, amelyet egy fotósorozatban és történetekben örökítettek meg.

 

Jordánia lélegzetelállító sivatagja a Wadi Rum. Vörös, selyemfinomságú homok, ameddig a szem ellát. Itt igazán közelérezhetjük magunkat a végtelenséghez: ősi sziklák, szikrázó égbolt és csend vesz körül bennünket.

Egy drónnal készített felvételt a sivatag felett a fotós, amikor a propellerek hangjára egy közeli beduin sátorból egy kisfiú rohant ki:

- Repül! Repül! - kiáltotta, és rohant a drón után. Nem lehetett megállítani, úgy elragadta a lelkesedés, a kíváncsiság és az öröm a repülő szerkezet láttán.

- Azon gondolkodtam, ahogy a kisfiút néztem, hogy nem számít, honnan jövünk, mindannyian megtapasztaljuk ugyanazt a hívást: a magasság hívását, ami egyre fentebb és fentebb indít bennünket, a mély vágyat arra, hogy valami többek lehessünk, mint amik vagyunk.

Tudjuk, de gyakran elfeledjük, hogy szárnyalásra alkottak bennünket: hogy átrepüljünk a jelen körülményeken, át a lelki sivatagokon, amellyel sokszor találkozunk az életben. 

"De akik az Úrban bíznak, új erőre kapnak, szárnyra kelnek, mint a sasok" - írja Izajás próféta.

(forrás: aleteia.org)

süti beállítások módosítása