Gyermeki tulajdonságok, amiket ne hagyj el, mikor felnősz!
2019. június 21. feketeagi97 komment

Gyermeki tulajdonságok, amiket ne hagyj el, mikor felnősz!

"Nőj már fel végre!" -halljuk olykor-olykor a türelmetlen felszólítást, sürgetést. Fontos persze, hogy elsajátítsuk a felnőtté váláshoz szükséges készségeket (például a felelősség vállalást). Vannak azonban olyan tulajdonságok, amiket jobb, ha huszonévesen sem (és később sem) hagyunk el!

 Image result for playing in mud happy child

Gyerekként még...

Bátrak és naivak vagyunk

No persze nem teljes mértékben kell megőriznünk a gyermeki naivitást, de kis porcióban kifejezetten hasznos, ha hiszékenyek maradunk. A gyermeki naivitás teszi lehetővé, hogy bátran vetjük bele magunkat az ismeretlenbe, hogy nem félünk az új kihívásoktól. Emiatt a mentalitás miatt hisszük el, hogy a „lehetetlen” nem létezik, emiatt vagyunk képesek még a mások által “lehetetlennek” hitt dolgokat is megvalósítani. 

Álmodozunk

Gyermekként még elhisszük, hogy akárkik lehetünk. Eszünkbe sem jut, hogy esetleg nem egy fontos és boldog ember válik belőlünk. Merészebbnél merészebb álmokat dédelgetünk, de nem csak elérhetetlen célokként, hanem sziklaszilárd jövőképként tekintünk rájuk. Aztán arcon töröl a felnőttkor és szépen sorban úgy vágjuk kukába az álmainkat, ahogyan az emberiség vágja az óceánokba a műanyaghulladékot. Nem kéne lemondanunk egy álmunkról sem, örökké bíznunk kéne abban, hogy bármi lehetséges.

Nyitott gondolkodásunk van

Gyermekként még mindenre és mindenkire vevők vagyunk. Nyitottan állunk az új ötletekhez, az új feladatokhoz, az új emberekhez. Az idegenekből barátokat, az új tevékenységekből pedig pillanatok alatt hobbikat faragunk. Felnőttként már sokkal zárkózottabbak leszünk, pedig jó lenne, ha megőriznénk a nyitott személyiségünket és vevők maradnánk az új kalandokra, új ismeretségekre, új kihívásokra.  

Nem félünk szeretni

Gyermekként nem törődtünk a következményekkel, nem gondoltunk arra, hogy valaki megbánthat vagy elhagyhat minket. Feltétel nélkül, vakon szerettünk és főként ennek a mentalitásnak köszönhettük, hogy mi magunk is rengeteg szeretet kaptunk. Huszonévesen, túl az első csalódásokon már sokkal óvatosabbak és megfontoltabbak vagyunk, ám így lehet, hogy csak magunkat fosztjuk meg a lehetőségektől.

Itt olvashatod tovább a cikket!

forrás: 20on.hu

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása