Százötven fotóművész készített különleges családi képeket
2019. július 02. prunuscerasus komment

Százötven fotóművész készített különleges családi képeket

Downos és gyönyörű – ezzel a címmel kapott helyet a Down-szindrómás gyermekeket nevelő családokról készült fotókiállítás a Nem Adom Fel kávézóban.

gergo_polacsek-eszter_fotothtsa.jpg

Honti Nikolett fotós a Down-szindróma világnapja alkalmából ajánlott fel ingyenes fotózást érintett családok számára, s egykettőre lettek követői, hamarosan pedig már 150 fotóművészt próbáltak összekapcsolni a jelentkező családokkal. 

220 család és több mint 150 fotós csatlakozott a kezdeményezéshez, amely két, egymástól nem olyan távoli világot hozott össze.

Az első tíz perc után kis fotóalanyom, Adél annyira szeretetteljesen állt hozzám – de egyébként minden fotós ilyen visszajelzést adott –, hogy bemutatkozáskor megfogta a kezem, és azt mondta, hogy akkor ez mostantól így lesz. Kérdeztem, hogy akkor ki fogja elkészíteni a képeket? Azt mondta, neki az már mindegy. Nyitottak voltak, ugyanúgy tudtuk kezelni őket, mint a teljesen átlagos családokat. Azonban még mindig úgy érzem, hogy minél jobban belelátok, annál kevesebbet tudok arról a világról, ahogy ők élnek.

A kiállításról és a kezdeményezésről a nlcafe.hu oldalán olvashattok részletes beszámolót.

süti beállítások módosítása