Szivárvány-nagypapa megmentette a falut
2019. augusztus 02. prunuscerasus komment

Szivárvány-nagypapa megmentette a falut

Tíz évvel ezelőtt az akkor 86 éves Huang Yung-fu faluját a tajvani kormány le akarta dózerolni, hogy egy modern lakóövezetet építsenek a helyére. Az idős férfi volt az utolsó lakos, pénzt is kínáltak neki, hogy máshova költözzön, de ő nem bírta elviselni a gondolatát sem annak, hogy elhagyja az egyetlen helyet, melyet Tajvanban otthonának nevezhetett.

papesz.png

Huang 96 évvel ezelőtt Kínában született. Harcolt a második világháborúban és Mao Ce-tung kommunista kormánya ellen is, ezért kétmillió honfirátsával együtt Tajvanba menekült. Itt egy sietősen összetákolt "verteránfaluban" szállásolták el. Ahogyan múltak az évek, az átmeneti szállás végül az otthonává vált.

Ezért is viselte meg, amikor otthonát le akarták dózerolni.

papesz_1.png

- Mikor ideköltöztem, a faluban 1200 család élt, úgy éltünk itt, mint egy nagy család.” – mondta Huang a BBC-nek. - De aztán mindenki elköltözött vagy meghalt, én pedig egyedül maradtam.

Mivel Huangnak nem volt hova mennie, a művészet felé fordult.

papesz_2.png

Először egy apró madarat festett a saját kunyhója falára, majd macskákkal és még több madárral folytatta. A kíváncsiskodók hamarosan elkezdtek szállingózni az elhagyatott, de kipingált házakhoz. 2010-ben egy helyi egyetemista tévedt a faluba, és miután megismerte Huang történetét, készített pár képet a faluról, beindított egy adománygyűjtő programot, és petíciót kezdeményezett a falut megmentése érdekében.

Ennek köszönhetően Huang, a "szivárvány-nagypapa" megtarthatta otthonát, a színes falut pedig évente több mint egymillióan látogatják.

- Megígérték, hogy megtartják a házat és a falut – mondta. – Boldog és hálás vagyok!”

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása