Te mire használod a telefonod?
2019. augusztus 12. prunuscerasus komment

Te mire használod a telefonod?

Ha a fiatalokkal kapcsolatban sztereotípiákat keresünk, valószínű, hogy egy telefonjába mélyedő figura jut eszünkbe. Az Egyesült Királyságban felmérést végeztek az egyes generációk mobilhasználattal kapcsolatos hozzáállásáról.

hh.png

A kutatás eredménye szerint a 18-24 évesek - vagyis a Z generáció - 76 százaléka érzi úgy, hogy az idősebb generáció elítéli okostelefon-használati szokásait. A fiatalok ugyanakkor azt gondoják, hogy ők az idősebbeknél tudatosabban használják telefonjukat. Mindössze 8 százalékuk gondolja úgy, hogy az okostelefon negatív hatással van az életére.

Közel kétharmaduk (60%) véli, hogy mobilja segítségével hatékonyabb lehet. A megkérdezett fiatalok több mint fele (55%) végez bevételszerzésre irányuló tevékenységet is telefonján (pl. ruhák adásvétele, online marketing, blogolás). 27 százalékuk keresetkiegészítés céljából folytatja a tevékenységet, és 89 százalékuk gondolja úgy, hogy mobilja nélkül nem lenne sikeres benne. A 18-24 évesek fele állítja, hogy az okostelefon segítségével fedezett fel magában művészi tehetséget. A Z generáció véleménynyilvánításra is rendszeresen használja telefonját. A kutatást megelőző 12 hónapban a 18-24 évesek 60 százaléka írt alá online petíciót, 25 százalékuk osztott meg petíciót közösségi oldalán, és a megkérdezettek közel fele (42 százalék) követett politikust vagy aktivistát a közösségi médiában.

A kutatás eredményeiből kiindulva a Londonban kétrészes graffitifalat hoztak létre az elismert utcai művészekből álló Graffiti Kings csoport segítségével, hogy fellépjenek a fiatalokat érintő negatív sztereotípiák ellen. A fal érdekessége, hogy mást mutat nappal és mást éjszaka, a Honor szerint ezzel ábrázolja a fiatalok mobilhasználati szokásait.

(Forrás: hvg.hu)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása