Hasonlítsd össze az életed a többi EU-s fiataléval!
2019. augusztus 14. prunuscerasus komment

Hasonlítsd össze az életed a többi EU-s fiataléval!

Érdekes információkkal szolgáló játékot készített az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat azoknak a 16-29 éveseknek, akik szeretik a körülményeiket nagyobb látószögből vizsgálni.

eu.png

Hány veled egykorú fiatal férfi és nő él még a szüleivel? Hány százalékuk áll alkalmazásban? Milyen gyakran járnak mostanában moziba vagy koncertre?

Akit érdekel, hogy mennyire uralkodó a generációjában az általa választott (vagy választani kényszerült) életstílus, néhány kérdésre válaszolva egészen speciális adatokat kaphat.

A játékban mindenki megadhatja a nemét, a korát és az országát, majd az élet négy különböző területére (család; munka; szabadidő és tanulás; internet) vonatkozóan tesznek fel kérdéseket. A válaszok után megmutatják, mi jellemző az adott generációra az EU-ban, illetve mely tagállamok képviselik a szélső értékeket.

Kiderül például, hogy a 25-29 éves magyar nők 67,7 százaléka dolgozik, míg a férfiaknál ugyanez az arány 86,9 százalék. Ugyanebben a korcsoportban a nők 32,7 százalékának van diplomája, míg a férfiaknál 22,5 százalék a felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya (ez nem sokkal jobb, mint az uniós sereghajtó Olaszországban, ahol a 25-29 éves férfiaknak csak 21,4 százaléka szerzett diplomát).

A teljes cikket a qubit.hu oldalon olvashatjátok el, a játékot itt érhetitek el.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása