Te mi alapján választod meg a munkahelyed?
2019. október 09. prunuscerasus komment

Te mi alapján választod meg a munkahelyed?

A rugalmas munkarend a legfontosabb korosztályunk számára, ha munkahely választási szempontokat vizsgáljuk egy friss hazai kutatás szerint.

https://www.lsdirect.com/wp-content/uploads/2018/08/creative-services.jpg

A jövő munkavállalói, vagyis az Y és Z generációk számára a rugalmas munkavégzés mellett a stabilitás és az alapfizetés a legfontosabb tényező a PwC Magyarország felmérése szerint, amely során 2019-ben több mint 37 ezer fiatalt kérdeztek meg munkavállalási preferenciáikról. A válaszadók 51%-a felsőoktatásban, 21%-a középiskolában tanul, 27% pedig dolgozik. Az is kiderült, hogy vonzóbb a fix bér, mint a teljesítmény alapú díjazás, valamint az is, hogy a 16-28 éves korosztály számára igen meghatározó a közvetlen felettes vezetői stílusa is.

A kutatásából kiderül, hogy a válaszadók döntő többsége (96 százalék) utánanéz a cégnek, mielőtt beadja jelentkezését. A fiatalok 63 százaléka szívesen dolgozna multinacionális vállalatnál, míg 28 százalékuk start-up-nál is elhelyezkedne. A megkérdezettek mindössze alig több mint ötöde (21 százalék) vélte úgy, hogy az állami szféra is vonzó munkavállalási lehetőség.

(forrás: MTI)

süti beállítások módosítása