Mindennapi kenyerünk: ezt eszik a világ gyermekei
2020. január 24. prunuscerasus komment

Mindennapi kenyerünk: ezt eszik a világ gyermekei

3 év alatt 3 kontinens 9 országát járta be Gregg Segal, hogy fotóin bemutassa, mit fogyasztanak a fejlett és fejlődő országokban élő gyermekek.

kids-surrounded-weekly-diet-photos-daily-bread-gregg-segal-4-5d11c0d1b9aa3_700.jpg

- A gyermekekre fókuszáltam, mert az étkezési szokásaink nagyon korán kialakulnak, így ha nem alakul ki 9-10 éves kor körül egy egészséges étrend, később sokkal nehezebb lesz áttervezni.

A Mindennapi kenyér címet viselő sorozat a Szemét 7 napja elnevezésű, a fogyasztással és a hulladékkal foglalkozó projekt részeként készült el. A gyerekeket arra kérte, hogy egy héten át vezessenek naplót mindenről, amit fogyasztanak. Ezeket aztán a fotózáson el is készítették.

- Az egyik legmeglepőbb tanulsága a projektnek, hogy az egészséges ételekből álló, igazán minőségi étrendet leggyakrabban nem a leggazdagabbak, hanem a legszegényebbek fogyasztották. Míg az USA-ban a szegényebb réteg a gyorséttermek valódi fogyasztói, addig Mumbaiban egy közepes bolti pizza árából egy egész család jól lakhat - nyilatkozta Segal.

Anchal és családja egy alumínium viskóban lakik Mumbaiban, az édesapja kevesebb, mint 5 dollárt visz haza naponta. Mégis tápláló étrendet eszik, ami okra és karfiol curryból, lencséből és rotiból (kenyérféle) áll.

A boredpanda.com oldalon a fotósorozat képei mellett rövid kommentárokat olvashatunk a gyerekek hétköznapjairól, vágyaikról, terveikről.

(forrás: boredpanda.com)