5 tipp anyák napi meglepetésre a karantén idején
2020. április 30. prunuscerasus komment

5 tipp anyák napi meglepetésre a karantén idején

A karantén nem csak a hétköznapokra szól, az ünnepeinket is átírja. Ebben a nehéz időszakban pedig még az eddigieknél is fontosabb, hogy kifejezzük szeretetünket, hogy segítsük egymást és erőt öntsünk egymásba, hogy továbbra is tartsunk ki!

Május első vasárnapján ünnepeljük az édesanyákat. A megszokott köszöntési formákat most lehetőségünk van újragondolni és olyan kreatív megoldásokkal előállni, amellyel szívhez szóló módon fejezhetjük ki szeretetünket szüleink, nagyszüleink iránt. 

1. Örök klasszikus: a virág

Akár az ajtóban lehelyezett nagy csokor virággal lepjük meg édesanyánkat, akár egy mutatós cserepes növénnyel, biztos, hogy örömet okozunk neki a figyelmességgel. De akár kiválthatjuk a virágot egy kosár finom eperrel vagy más finomsággal, főleg olyannal, ami az immunrendszert támogatja.

2. Unaloműző

Szüleinknek, nagyszüleinknek is nehéz bezárva a négy fal között. Segíti a hasznos időtöltést egy nekik szóló társasjáték, újságelőfizetés, egy kertészkedő készlet, palántákkal, virágmagokkal vagy bármi a hobbijukhoz kapcsolódó hasznos kiegészítő. (Plusz öröm, ha a társast a család többi tagjával online is közösen is játszhatják!)

3. Kreatív emléklap

A gyerekekkel közösen készített képeslap, fotómontázs minden nagymama álma! Az édesanyáknak szánt ajándékok tekintetében csak az apuka kreativitása szab határt!

4. Távolról sem lehetetlen...

Bár idén elmaradnak az anyák napi ünnepségek, de ez nem jelenti azt, hogy a szokásos versmondásról vagy éneklésről is le kell mondani. Egy családi online konferencia keretében lehet köszönteni az édesanyákat, nagymamákat, amelyre a testvérek, unokatestvérek közösen készülhetnek egy kis műsorral. Az országhatárok sem jelentenek akadályt!

5. Elő a transzparensekkel!

Ha köszönetünk és érzéseink leírása inkább az erősségünk, akkor ragadjunk tollat és papírt, válasszuk meg a megfelelő betűméretet és alkossunk! Akár a kerítés túloldalára, akár a 4. emeletre szól üzenetünk, biztos célba ér és nem marad könnyek nélkül.

Egy alaposan megtervezett és kivitelezett anyák napi köszöntés, Igazából szerelem módra.

 

süti beállítások módosítása