Így égnek ki az Y-generáció tagjai - De van megoldás!
2020. január 25. prunuscerasus komment

Így égnek ki az Y-generáció tagjai - De van megoldás!

1980 és 1994 között születettek legtöbbje már megtalálta helyét a munkaerőpiacon, ezzel együtt felütötte fejét köztük a fiatalkori kiégés is. 

p071zcwn.jpg

- A kiégés tünetei lehetnek az állandó fáradtság, a motiváció elvesztése, a csökkent stressztűrő-képesség, és az érzelmi, mentális és fizikai állapot általános leromlása. Fontos, hogy ez nem szűnik meg, amint kilépünk a munkahelyről vagy alszunk egy jót délután, hanem általános életérzéssé alakul a mindennapokban, kihatva a magánéletre, szabadidőre, írja Helstáb Laura a mindsetpszichologia.hu szerzője.

Ennek a korosztálynak a kiégése eltér a korábbi gyakorlatok, a klasszikus értelemben vett kiégéstől. Ez egyfajta kiábrándultságot és leterheltséget is jelent. Oka, hogy a sok évnyi tanulás és felkészülés után a pályakezdőként azzal szembesülünk, hogy a munkánkban nem tudjuk megvalósítani magunkat és még csak  megélhetést sem biztosít. Így előbb-utóbb egyiket fel kell adnunk.

A háromrészes cikksorozat befejező részében azonban megoldási kísérleteket is olvashatunk, hogy mivel javíthatunk jól-létünkön. 

(forrás: mindsetpszichológia.hu)

süti beállítások módosítása