"Őseink valóra vált álma vagyunk!"
2020. február 06. prunuscerasus komment

"Őseink valóra vált álma vagyunk!"

Az egykori rabszolgatelep közepén egy csapat orvostanhallgató pózol. A kép, amit azóta több mint 21 ezren osztotta meg, ott készült, ahol alig 200 éve őseik rabszolgaként éltek. A színesbőrű fiatalok most szabadon, fehér köpenyben emlékezhetnek az elnyomásra, melynek elszenvedői aligha mertek ilyenről álmodni.

elyormjxsaadfwp.jpg

Őseink legvadabb álma vagyunk!

Ezzel a felkiáltással osztotta meg a képet Sydney Labat, aki hallgatótársaival együtt szerepel a fotón. A kép ötlete Russel Ledeté, aki lányával látogatta meg az emlékhelyet. Ő hívta meg csoporttársait arra, hogy ma szabad orvosként ezzel állítsanak emléket őseik előtt a Louisiana-ban található Whitney Plantation emlékhelyen azután, hogy még 200 éve sincs, hogy ezekben a házakban fekete rabszolgák éltek. Az egykori telepen kialakított bemutatóterek segítenek abban, hogy megismerjék őseik életét, életkörülményeiket, belelássanak mindennapi munkájukba.

A rabszolga negyedben készült fotójuk erős üzenetet hordoz, amely nemcsak a színesbőrű fiatalokat ösztönzi álmaik megavlósítására, de őseiket is előtt is tisztelegnek, akiket látva a fotót, biztos, hogy hatalmas büszkeséggel töltene el.

 (forrás: aleteia.org)

süti beállítások módosítása