A hívek kinyomtatott fotói előtt miséznek Olaszországban
2020. március 16. prunuscerasus komment

A hívek kinyomtatott fotói előtt miséznek Olaszországban

Telt ház előtt celebrált misét múlt vasárnap egy olasz pap. Nem szegett meg semmilyen vírusvédelmi előírást, nem veszélyeztette sem saját, sem hívei egészségét, helyette kreativitását használta.

89677181_847612662383617_8554406042706903040_o.jpg

Egy Milánó melletti kisváros templomának plébánosa azt kérte a hívektől, hogy mindenki küldjön neki egy fotót magáról, amelyet a pap aztán kinyomtatott,  és kiragasztotta a padsorokban. A hívek a szertartást interneten követhették, írja az Azonnali.hu.

A „csodálatos közösségszaporítás” esete meglehetősen összekovácsolta a híveket, akik abszolút vörös zónában és házi-karanténban élnek, Milánó, Monza és Bergamo közelében, írja a Vatican News, akik az atya levelének magyar fordítását is megosztották:

„Az oltártól nézve nagyon szomorú látvány nekem a sok teljesen üres pad a templomban. Ez a szomorúság szemben áll a szentmise áldozattal, amit éppen bemutatok és a reménnyel, amellyel most Húsvétra készülődünk. Hiszem, hogy a hitben összetartozunk, de nem látjuk egymást. Éppen ezért javaslom nektek: Küldjetek el nekem egy fényképet, akár személyeset, akár családit, mely az arcotokat mutatja. Nekem szükségem van arra, hogy lássam az arcotokat, amikor vasárnap misézem az oltárnál. Kinyomtatom az elküldött fotókat és ráragasztom celluxszal a padokra, hogy kevésbé érezzem magam egyedül. Nyilván, a gyerekeket az első padokba ültetem, a felnőtteket hátrább. Megtartom az egy méteres távolságot a fotók között, nehogy megsértsem az előírást. Ha benne vagytok, várom a képeket, Don Giuseppe”.

(Forrás: Azonnali.hu; Vatican News; Fotó: Avvenire)

süti beállítások módosítása