Így is lehet Istent keresni
2019. március 07. feketeagi97 komment

Így is lehet Istent keresni

Miért vagyunk a Földön? Mi az életem célja, értelme? Létezik-e Isten? Vagy valamilyen felsőbbrendű erő, szellemi lény? Ha létezik, hogyan ismerhetem meg? Milyen is Ő? Kis vagy nagy betűvel írjam a nevét?

Biztos vagyok benne, hogy már Te is gondolkodtál ezeken a kérdéseken, ahogy én is. Valószínűleg hasonló kérdéseket tehetett fel magában Bódi Mátyás is, aki az Istent keresem Youtube-csatorna létrehozója. Rendszeresen tölt fel videókat, ahol olyan kérdéseket válaszol meg, ami sokunkat foglalkoztathat saját istenkeresésünk során.

Mindannyiunkban él néhány kép a különböző vallásokról, egyházakról, talán még jó vagy kevésbé jó tapasztalatokat is szereztünk.

E videósorozat célja nem a térítés, helyette értelmezni, magyarázni próbál, és elsősorban kérdéseket vet fel.

Elsősorban fiatalokhoz szól, így nem félórás videókat tölt fel, hanem rövid, velős tartalmakat, 3-6 percben. Ha nagyon fáradt vagy, először pihenj, és utána csekkolj egy videót: figyelni kell és koncentrálni, az olykor száguldozó következtetések miatt éberség szükséges, hogy megértsük a mondottakat - csak úgy, mint egy jó TEDx Talk-os videónál.

Bódi Mátyás videósorozata nem ad kész válaszokat. Nem mondja, hogy muszáj hinned Isten létezésében. Sokkal inkább elgondolkodtat; ebben segítenek az egyszerű, hétköznapi hasonlatok is, melyekkel él. Beszél a tudomány és a vallás kapcsolatáról, ami egyesek számára talán meghökkentő módon nemhogy ellentmond, hanem kiegészíti egymást. Logikus gondolkodásra ösztönöz és nem a vak, kérdések nélküli hitre.

Íme egy rövid, de igazán érdekes, egyszerű példával élő videója: 

Ha a finom torta látványa után benned is megérett a döntés, hogy istenkeresésed így is folytasd, iratkozz fel az Istent keresem Youtube-csatornára!

süti beállítások módosítása