Recept a céltudatos élethez
2019. március 26. prunuscerasus komment

Recept a céltudatos élethez

A több mint 32 millió eladott példányból épp egyet a kezemben tartok és mindennap olvasom a nagyböjti időszakban. A mű nemcsak pusztán egy könyv, hanem egy 42 napos lelki kaland. Az olvasó megtalálhatja a választ élete legfontosabb kérdésére: "Miért élek?"

header-home-750.jpg

- Manapság sokan úgy érezzük, muszáj "kimenekulnunk" a napi rutinból ahhoz, hogy Istenre tudjunk figyelni. Ennek azonban pusztán az az oka, hogy még nem tanultunk meg folyamatosan az Ő jelenlétében élni - ezt a nehézséget próbálja áthidalni Rick Warren amerikai lelkipásztor Céltudatos élet című műve.

A bevezetésben Rick azt taglalja, milyen fontos szerepe van a Bibliában a negyven napnak. Noé, Mózes, Dávid, Illés és a tanítványok életében is ennyi idő kellett életük jelentős változásainak végbemeneteléhez. Bár a könyvet olvasva úgy gondolom, egy életen át tanulhatnánk az ebben leírtakat, mégis tiszta szívből ajánlom a nagyböjti időszakra. Minden fejezet egy egy napot ölel fel, nem tudod elejétől a végéig egy délután alatt elolvasni.

Ma gondolkodhatsz egy mondaton, megtanulhatsz egy Bibliai idézetet, megválaszolhatsz magadnak egy kérdést, ami segít gyakorlatba átültetni a könyvben elhangzottakat, holnap és holnapután pedig újra megteheted ugyanezt másik témában, mivel ez a könyv felépítésének lényege.

Kiegészítő angol hanganyagot találsz az interneten és online közösséghez is csatlakozhatsz, ha szeretnéd a könyv témáját megvitatni, visszajelzést adni.

A könyv...

- Nem önsegítő könyv. Nem a terveiddel, karriereddel, álmaid megvalósításával foglalkozik. Nem is a helyes időbeosztásodról. Hanem megtanít a legfontosabb dologra koncentrálni az életedben, hogy olyanná válj, amilyenné Isten tervezett téged.

- Segít abban, hogy hogyan teremts Istennel valódi, igaz kapcsolatot és ebben tudd felfedezni, ki vagy te es mi az életed értelme.

- Nem pszichológusok idézeteivel, hanem Isten igéjével indokol, támaszt alá kijelentéseket. Ezeket ha kiírod magadnak vagy megtanulod, segíthet a nehezebb időszakokban, ha felidézed őket és emlékezteted magadat arra, mit ír a Biblia.

- Mindent az örökkévalóság nézőpontjából közelít meg, hiszen ez lenne igazi célja az életünknek. Hogyan kezdődött? Milyen az élet Isten szemszögéből? Mire lettünk teremtve? Miért nem lehet az ember csupán a véletlen műve?

-Tudatosan épül fel a teremtéstől a krisztusi hasonlóságunkon keresztül a küldetésünkig. Mi az istenimádat lényege? Miért legyen Isten a legjobb barátom? Milyen a Neki tetsző dicséret? Miért fontosak a közösségek, emberi kapcsolataink? Hogyan növekedhetünk es győzhetünk a kisértések felett? Mi életünk üzenete? És hasonlók...

Régóta kerestem egy ilyen könyvet, ami segít a gyakorlatba átültetni az elméletet, és ami Istenben értelmezi az életet. Ha te is erre vágysz, kezd el olvasni és légy részese ennek a csodálatos utazásnak az elkövetkezendő időszakban.

 

Galambos Móni

süti beállítások módosítása