Létezik olyan, hogy keresztény bulikultúra?!
2019. június 19. feketeagi97 komment

Létezik olyan, hogy keresztény bulikultúra?!

Sok sztereotípia él az emberek fejében a keresztényekről, egyik ilyen például, hogy nem szoktunk bulizni. Erre tökéletes ellenpélda a Shoeshine és a Manna FM által szervezett nyárindító buli, amire még május közepén került sor. A Shoeshine célja többek között az, hogy a keresztény bulikultúrát kiépítsék, így sok-sok éve rendszeresen szerveznek bulikat a 18 és 35 év közötti korosztálynak.

A képen a következők lehetnek: 4 ember, , mosolygó emberek, túra/szabadtéri

Vajon mitől kapja meg egy buli a „keresztény” jelzőt? Hiszen fogyasztunk alkoholt (és nemcsak borrá változtatott vizet), azonban ezt megfelelő mértékben tesszük, kulturáltan, így nem találkozhatsz részegen botorkáló, nyomuló emberekkel. Itt tényleg azért vagy, hogy egy jót szórakozz, táncolj; persze ismerkedésre is van lehetőség, de a bulizók nem egyéjszakás kalandot keresnek. Egy hosszú közös táncolás után számíthatsz arra, hogy amennyiben mindketten nyitottak vagytok rá, az együtt átpartizott estétek nem csak a múlt emléke lesz, hanem fel is veszitek a kapcsolatot.

A képen a következők lehetnek: 4 ember, , mosolygó emberek, túra/szabadtéri

Azt is mondhatnám, hogy ezek a bulik példák lehetnek sokak számára: ahhoz, hogy jól érezzem magam, nem kell matt részegnek lennem, és nem attól lesz eredményes az estém, hogy sikerült-e valakit becserkésznem. Akár belátjuk, akár nem, ezek mind a belső kiüresedéshez vezetnek. A keresztény bulikon egymásra figyelve jól érezhetjük magunkat, felszabadulhatunk, emberi méltóságunkat megőrizve.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, belső tér

Mi kell egy jó partihoz? Jó társaság, jó zene, megfelelő helyszín, olcsó árak. A nyárindító bulin mindez megvolt; talán a helyszín tetszett a legjobban, mivel az A38-as hajón engedhettük ki a gőzt. És az ehhez hasonló bulik egyáltalán nem csak keresztényeknek vannak:

bárki, aki szeretne kulturált keretek között partizni, ott a helye a Shoeshine bulijain.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása