Már bérelhetsz családot, rajongókat, gyászoló tömeget vagy lesifotóst is
2019. augusztus 28. feketeagi97 komment

Már bérelhetsz családot, rajongókat, gyászoló tömeget vagy lesifotóst is

Alapvetően lakást és autót szoktunk bérelni, zarándokot, feleséget, háziállatot vagy gyászoló tömeget nem igazán. Pedig erre is van lehetőség, sőt! 

Image result for smiling family

Világunk egyre inkább elmagányosodik. Hiába élünk egyre többen ezen a bolygón, és hiába érhetjük el barátainkat pár kattintással, a valódi személyes kapcsolataink ellaposodnak. Nem találkozunk a rokonainkkal, nincs széles baráti körünk. Miközben egyre több tárgyat és szolgáltatást vásárolhatunk, hiányoznak a tartalmas, valódi, személyes beszélgetések, az érintések, az ölelés. Egyes országokban ez odáig fajul, hogy a hiány pótlását egészen furcsa módokon oldják meg

Bérelj alvótársat!

Akiket zavar, hogy egyedül alszanak, bérelhetnek alvótársat. Óránként 60-80 dollárért a fizetett álomszuszék vállalja, hogy mellénk fekszik, és igényeinknek megfelelően betölti a kicsi vagy a nagy kifli szerepét. Ha ez nem elég, akkor – természetesen csupán plátói szinten – nappal is marad, megölel, hagyja, hogy hozzá bújjunk, sőt sétál velünk vagy elkísér különböző programokra. Nagyjából ugyanezt kínálja más szolgáltató is, a Rent a Friend oldalán azonban konkréten barátot is lehet bérelni.

Gyászoló vagy lelkes tömeg bárhol, bármikor

Akinek nem alvótárs hiányzik, hanem éppen elvesztette egyik szerettét, ezért temetést kell szerveznie, az sincs egyedül. Ha a család olyan kicsi, hogy nem alkot megfelelő méretű tömeget a temetésen vagy a halotti toron, a rent a mourner szolgáltatás odaküld egy csapatnyi fekete ruhába öltözött, gyászos képű, diszkréten viselkedő statisztát. Az Egyesült Királyság egész területén működő cég bárhol, bármikor előállít egy temetési menetet, csak legyen rá elég pénze az ügyfélnek. 

man performing infront of crowd

Rajongók, biztonsági őrök, tömeg

Crowds on Demand amerikai cég csapatát bármikor felbérelhetjük, ha rajongókra van szükségünk, vagy éppen biztonsági őrökre, tiltakozó tömegre, esetleg szavazóknak tűnő statisztákra, akik akár a politikai győzelemhez is hozzásegíthetnek. A céget létrehozó Adam Swart szerint minden embernek jót tesz, ha időnként egy kisebb tömeg ünnepli őt, és úgy érezheti, hogy ő a sztárja a saját életének. Épp ezért nyújt ilyen szolgáltatást is: a színészeknek köszönhetően úgy mehetünk el bevásárolni, hogy közben lesifotósok üldöznek, rajongók ugrálnak oda autogramot kérni, asszisztensek hadának parancsolgathatunk, miközben mindenütt megbámulnak. Az sem gond, ha nincs pénzünk megvenni az összes dizájner ruhát, táskát és ékszert, amit meglátunk: azokat is kibérelhetjük

Komplett család háziállattal

Talán ez a szolgáltatás mutatja a leggörbébb tükröt mai társadalmunknak. Akinek valamiért nem felel meg a jelenlegi családja, vagy elvesztette a szeretteit, az egyszerűen bérelhet magának egy másikat. Legyen szó születésnapról, karácsonyról, a már említett esküvőről, többé nem kell azon aggódnunk, melyik vér szerinti nagybácsink issza le magát a sárga földig, majd kezd mindenkit sértegetni, így magányosak sem leszünk többé. A bérelhető család nagyságát mi magunk szabjuk meg, előtte interjúztathatjuk alkalmi szüleinket, lehet végre testvérünk, vagy amit csak szeretnénk. Az idillt a család kedvenc háziállata, egy cuki kiskutya egészíti ki, amit szintén ki lehet bérelni. 

A családbérlő szolgáltatást szinte az egész világon megrendelhetjük, de a legnagyobb igény mégis az elképesztő társadalmi elszigeteltséggel küzdő Japánban van rá. Ott már a kilencvenes évek elejétől virágzik ez a fajta családbővítés, főleg azok rendelik meg, akik rájöttek, hogy a pénz önmagában nem tesz boldoggá, szükség van mellé egy szerető, támogató, garantáltan balhémentes családra is. Népszerű a szolgáltatás az egyedülállók körében is, akiknek még élnek a vér szerinti szüleik. A legtöbb anya és apa ugyanis elvárja, hogy a gyereke időben saját családot alapítson, de akinek ez nem sikerült, és fél, hogy csalódást okoz amikor hazalátogat, a bérelhető férj, feleség vagy gyerek segítségével boldoggá teheti az igazi szüleit.  

Mennyire bizarr ez egy tízes skálán? Nem lenne egyszerűbb őszintének lenni, ahelyett, hogy saját magunknak is hazudunk? A nap végén, mikor a felbérelt statiszták elmennek, megint egyedül maradunk.

Kíváncsi vagy, milyen nem mindennapi dolgokat lehet még bérelni? Klikk ide!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása