Ments életet, töltsd le a Szív City alkalmazást!
2019. szeptember 11. feketeagi97 komment

Ments életet, töltsd le a Szív City alkalmazást!

Újabb hasznos applikáció látott napvilágot, aminek köszönhetően már 30 ember életét sikerült megmenteni, legutóbb egy esztergomi buszmegállóban rosszul lett férfit.

Image result for szív city

Mi is az a Szív City?

"A Szív City egy virtuális közösség, melynek önkéntes tagjai készek megmenteni a keringésleállás (a hirtelen szívmegállás) köztéri áldozatait. A Szív City app letöltésével és a regisztrációval vállalják, hogy ha a közelükben valakinek megáll a szíve, az Országos Mentőszolgálat riasztására a helyszínre sietnek, és mielőtt a mentő megérkezik, hozzáfognak az újraélesztéséhez. Évente 25.000 ilyen eset adódik országszerte, és tudnunk kell, hogy

a túlélés esélye percenként 7-10%-kal csökken. Életbevágó jelentőségű, hogy az újraélesztés mielőbb megkezdődjék!"

-olvashatjuk az applikáció hivatalos oldalán.

Hogy működik a rendszer?

Közterületen valaki összeesik, megáll a keringése. Egy szemtanú mentőt hív. Ezután az OMSZ mentésirányítója a helyszínre küld egy mentőt, egyidejűleg riasztja a Szív City-t is. Egy közelben tartózkodó önkéntes fogadja a segítségkérést, és a bajbajutott megmentésére siet, megkezdve az újraélesztést. A percekkel később helyszínre érkező mentők folytatják az újraélesztést.

Jó, ha van képzettségünk az újraélesztés terén; lényegében bárki, aki jogosítvánnyal rendelkezik, tanulta a módszert. Előképzettség nélkül is végezhetsz újraélesztést, de csak az OMSZ mentésirányítójának telefonos instrukciói alapján. És valóban, rengeteget számít a mi segítségünk, egy esztergomi férfi életét is az applikáción regisztrált önkéntes segítségével mentették meg. Ahogy az a rövid összefoglaló videóban is elhangzik, az idejében megkezdett újraélesztés akár meg is négyszerezheti a túlélés esélyeit:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása