"Mit számít, szép vagy-e, ha nincs mit enni?"
2019. október 23. prunuscerasus komment

"Mit számít, szép vagy-e, ha nincs mit enni?"

Egy napra testet, lelket ápoló szépségszalonná változik egy rászorulóknak fenntartott budapesti bentlakásos otthon. Idén ősszel 50 hajléktalan férfi és nő kapott lehetőséget a töltődésre, hogy új életet kezdjenek.

image_2.jpg

image.jpg

Profi fodrászok, kozmetikusok, manikűrösök és pedikűrösök önként vállalják a kezdetben kicsit szégyenlős kuncsaftjaik kezelését. Az ápolt és rendezett külső, az új ruhák és a magabiztosabb megjelenés már sokszor elégnek bizonyult ahhoz, hogy új útra lépjenek: az Üdvhadsereg intézményében szervezett Szépségnap után volt, hogy minden egyes résztvevő el tudott helyezkedni a munkaerőpiacon. A hvg.hu készített helyszíni riportot az eseményről, amely sokkal inkább szól emberségről, segíteni akarásról, és a máskor meg nem tapasztalt törődésről.

image_1.jpg

- A hálának olyan mélységét éljük meg, amiért nekünk is megéri itt lenni. Volt, aki elkezdett sírni, amikor hozzáértünk az arcához. Látjuk, ahogy a sorszámukat morzsolgatva jönnek, és egy öntudatosabb, feltöltődött emberként mennek el – mondja Szakonyi Eszter, a Vintage Beauty szalon vezetője, ahonnan kollégákkal együtt jönnek minden évben, hogy a rászorulókkal törődjenek, vendégkörük pedig ruhákat gyűjt adományozásra.

Sokan olyan könnyen felmentik magukat, mondván, a hajléktalanok maguk tehetnek a helyzetükről, és valami pökhendi csalhatatlansággal meg vannak győződve arról, hogy velük ez nem fordulhatna elő. Hallaniuk kellene itt a történeteket arról, milyen könnyen fordulhat a kocka.

A teljes cikk ide kattintva, a hvg.hu oldalán olvasható.

 

 

süti beállítások módosítása