Mit jelent a hit a digitális bennszülötteknek?
2019. december 06. prunuscerasus komment

Mit jelent a hit a digitális bennszülötteknek?

Mi, akiknek már természetes a digitalizáció, a robotok, a mesterséges intelligencia már egészen másként működünk, másként kapcsolódunk és tartunk fent kapcsolatokat, másként tanulunk, olvasunk, dolgozunk. De hogy állunk a spiritualitással, a hittel?

Képtalálatok a következőre: praying generation z"

Nekünk már nem elég az "örökölt" hit, nem elég a szüleink világnézetét átvennünk "Crtl+C, Crtl+V" módjára, csak azért "mert ez a szokás" nem járunk templomba. Saját válaszainkat keressük, amiket be tudunk helyezni saját rendszereinkbe, életünkbe. De hogy van ebben helye egy olyan válasznak, ami 2000 éve változatlan?

- Véleményem szerint ahhoz, hogy a mai fiatalok figyelmét megnyerjük, olyan szolgálattevőkre van szükség, legyen az pap, lelkész vagy épp elkötelezett laikus, aki megnyerő, de közben hiteles tud maradni az evangéliumhoz és Jézushoz, és közben nem reked meg az egyház kánaáni (bennfentes) nyelvezetében, hanem a mai fiatalokhoz szól, az ő életükben előforduló dolgokhoz kapcsolódva - mondja Asztalos Richárd atya.

- Szerintem Jézus nem olyan személy, akit divattá lehetne vagy kellene tenni, „hipszteresíteni” vagy relativizálni, hogy eladhatóbb legyen, hanem a Biblia alapján lehet őt megérteni, megismerni. A Biblia oldalairól szól és üzen a mai napig is az ő személye, – és bárkire – ahogy rám is, hatással tud lenni. A mai fiatalok közül szerintem sokan nyitottak a spiritualitásra, tudni akarják, van-e valami a láthatón túl. Azt tapasztaltam, hogy a 20 pluszosak, az Y generáció mintha már zárkózottabb lenne ezen a téren, köreikben mintha több lenne az ateista, mint nálunk húsz év alattiaknál, a Z generációnál - ezt Szilárd, egy gimnazista hívő Youtuber mondja, aki saját megtéréséről is készített egy animációs kisfilmet.

A teljes cikk a wmn.hu oldalán olvasható.