Mi a csodagyerekek ára?
2019. december 11. prunuscerasus komment

Mi a csodagyerekek ára?

Mégsem diplomázhat le 10. születésnapja előtt Laurent Simons, pedig ezzel megelőzte volna azt az amerikait, aki 10 évesen és 4 hónaposan végezte el az egyetemet.

Képtalálat a következőre: „Laurent Simons”

Sokan akarják Laurent-t, ő egy egyedülálló projekt, amelynek mindenki szeretne a részese lenni.

Nyilatkozta a belga-holland kisfiú apukája, aki hozzátette, sosem volt elsődleges kérdés a kisfiú diplomaszerzésének időpontja. Az édesapa szerint azért változtatott az egyetem álláspontján, mert most véglegesítik Laurent PhD képzésének terveit egy másik, külföldi egyetemmel.

Képtalálat a következőre: „kids climb tree”

9 évesen a szünetet vártuk a legjobban az iskolában, hogy együtt lóghassunk az osztálytársakkal, focizzunk, barátságfüzeteket töltsünk ki.

9 évesen Laurent egy éve érettségizett le, kedvenc tantárgya az elektrotechnika, de az orvostudomány is érdekli, így azzal is fog foglalkozni. 

9 évesen arról álmodoztunk, hogy tűzoltók, orvosok, énekesek, vagy talán delfingyógyítók és divattervezők leszünk. 

9 évesen Laurent már tudja, hogy mesterséges szervek kutatásával szeretne foglalkozni, célja, hogy egy egész mesterséges szervezetet hozzon létre laborjában.

9 évesen leszünk (legalább) először szerelmesek. A világ legfontosabb dolga, hogy kinek ki a legjobb barátja, ki kit hív meg a szülinapi bulijára.

9 évesen Laurent nap mint nap interjúkat ad, forgatásokon vesz részt, mellette bizonyára tanulmányaira, diplomájára is sok időt kell szentelnie. Instagram oldala alapján azért jut ideje kutyájára és gokartozni is.

Az említett rekorder, a világ legfiatalabb diplomása jelenleg az amerikai Michael Kearney, aki 1994-ben fejezte be az egyetemet. Bizonyára neki is hatalmas világjobbító tervei voltak, közel 200-as IQ-val nagy reményeket fűzhettek a Hawaii-n született fiúhoz, aki állítólag 4 hónaposan már beszélt, 8 hónaposan már olvasott, majd 6 évesen leérettségizett, 22 évesen pedig doktorált kémiából. Iskolai tanulmányai után tévés vetélkedőkben mérette meg magát és nyert több mint egy millió dollárt. Jelenleg improvizációs színházzal foglalkozik.

Hogy Laurent és a többi zseniként kezelt fiatal felnőttként hogyan tekint majd vissza gyerekkorára, ezt az idő eldönti. Az biztos, hogy nem minden csodagyerekből válik felnőttként is kiemelkedő kutató, tudós, művész, és nem sorsszerű, hogy nagyszerű tehetségek csak a "csodagyerek" bélyeg súlya alatt nőhetnek fel.

7 híres zsenit gyűjtött össze a Britannica, köztük két magyar származásút, akik már gyermekkorukban megcsillantották tehetségüket, amit felnőttként valóban kamatoztatni is tudtak. IDE kattintva elérhető a cikk.

(forrás: index.hu; al.com)

süti beállítások módosítása