5 kisfilm, amitől erősebb lesz a párkapcsolatod
2020. március 03. prunuscerasus komment

5 kisfilm, amitől erősebb lesz a párkapcsolatod

Annyiféle megpróbáltatás leselkedik az egymás iránt elkötelezett párokra, házasok, hogy szinte az a csoda, ha - ahogy egykor ígérték - jóban, rosszban kitartanak egymás mellett. Mégis megéri vállalkozni a csodára, erről tesznek tanúságot ezek a párok, akik megosztják életük nehéz kihívását, hogy megoldásaikból mindenki tanulhasson.

Kríziseken átjutott házaspárok osztják meg személyes és praktikusan is használható tapasztalataikat. Párok, akik olyan nehézségekkel küzdöttek meg, és álltak fel belőle, amelyek gyakran különválásához, a család széteséséhez vezetnek: lassú elhidegülés, egy fogyatékkal élő gyermek születése, egy gyermek elvesztése, harmadik fél feltűnése a kapcsolatban, vagy amikor a várva várt gyermekáldás nem érkezik és szembe kell nézni az örökbefogadással járó nehézségekkel is. Nehézségek, amelyek szétszakíthatnak és meg is erősíthetnek.

A Családban maradva ötrészes kisfilmsorozat a jezsuiták Faludi Ferenc Akadémiájának keretein belül készítették. Mindegyik rész nagyszerű alapot ad a reflexióra, hogy elinduljon a párbeszéd a kapcsolatban olyan kérdésekről is, amelyekről előtte talán még nem sikerült. Ehhez adnak segítséget az epizódok alatti kérdések, gondolatok.

Az egyes részek a linkekre kattintva tekinthetőek meg:

I. Ami van, annak szabad lennie